Achter de schermen: Nieuw ontwerp van de site

Gymspiratie Nieuw Ontwerp - Footer Nieuw

De afgelopen tijd hebben we ons gefocust op een nieuw ontwerp voor de site, wat we stapsgewijs toe gaan passen. Ons doel is om de site nog overzichtelijker voor je te maken, waarbij we de nadruk gaan leggen op:

  • Nieuw kleurenschema
  • Duidelijkere navigatie
  • Uitgebreider filtermogelijkheden van gymspellen (to do)

Nieuw kleurenschema

De vorige versie van de site stond vol kleuren. Vonden we 3 jaar geleden erg mooi, maar nu wordt het tijd voor een uitgebalanceerder blauw kleurenschema. Als eerste hebben we ons logo aangepast:

Verder kom je de kleuren alvast tegen in de afbeeldingen van onze meest recente blogberichten en in de footer:

Duidelijker navigeren

Navigatiebalk

De oude navigatiebalk had veel items. We hebben deze op basis van statistieken teruggebracht tot de meest opgevraagde items.

En je kunt makkelijker zien wat je huidige pagina is, doordat die dikgedrukt is in het menu. Zo navigeer je nog sneller door de site.

Gymspiratie Nieuw Ontwerp - Navigatiebalk Oud
Oude navigatiebalk: Veel items (en kleuren ;))
Gymspiratie Nieuw Ontwerp - Navigatiebalk Nieuw
Nieuwe navigatiebalk: Minder items, duidelijkere navigatie

Ook het submenu hebben we aangepast. Een pijltje geeft nu aan dat je door kunt klikken naar verdere onderwerpen:

Mijn Account

Navigeren op je persoonlijke Mijn Account pagina hebben we overzichtelijker gemaakt, onder andere doordat we icoontjes hebben toegevoegd:

To do

Voorlopig zijn we nog niet klaar; we blijven bezig om de site verder te verbeteren. Aan de hand van de enquete van vorig jaar zijn we al met supergave ontwikkelingen bezig (binnen een maand daarover meer!). Waar we ons de komende tijd in ieder geval op gaan focussen:

  • Verder uitwerken van het nieuwe kleurenschema. We hebben nu enkele pagina’s aangepast, de komende tijd gaan we alle pagina’s overzetten.
  • Duidelijker overzicht en filtersysteem van de gymspellen. De huidige manier is met de 1213 onderdelen die we hebben niet altijd even duidelijk meer.
  • Veiliger inloggen. Door de komst van de nieuwe Europese privacywetgeving, zijn we verplicht jouw gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Eén van onze speerpunten wordt het inlogproces. We zijn mogelijkheden aan het onderzoeken om dat zo goed en gemakkelijk mogelijk te doen voor je.
  • Mogelijkheid om je profielfoto en omschrijving makkelijk te wijzigen, omdat het leuk is om je eigen foto bij jouw spel te kunnen zien.

Heb jij nog wensen?

Zoals je al eerder kon lezen, zijn we continu bezig om de Gymspiratie te verbeteren. Heb jij nog wensen, tips of aanbevelingen? Laat het hieronder weten in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Reacties