Deel je planning met collega’s: De nieuwe mogelijkheden van de periodeplanner.

Goed nieuws! Want we hebben zo vlak voor het schooljaar twee supertoffe items toegevoegd aan onze periodeplanner: je kunt je planning vanaf nu met elkaar delen.

En nu dat kan hebben we echt iets superhandigs gemaakt…daar vertel ik je van de week meer over!

Waarom de update?

Van meerdere gebruikers kregen we de vraag of zij een standaard-planning konden maken voor hun collega’s. En daar zijn we mee aan de slag gegaan.

Halverwege schooljaar 2022-2023 hebben we die mogelijkheid online gezet, maar het leek me handig hem even aan je uit te leggen.

Hoe kan ik mijn planning met iemand delen?

Heb je je planning gemaakt en wil je die met je collega delen? Dat gaat écht supermakkelijk, zo lang je collega ook lid van Gymspiratie is.

Let wel op dat eventuele afbeeldingen die je hebt toegevoegd aan planning, ook worden gedeeld. En lessen die je zelf hebt toegevoegd aan de planner ook, maar deze zijn niet zichtbaar voor je collega.

Ga naar het overzicht van de periodeplanner, en klik op deze knop om je planning te downloaden:

Dit *.gym bestand kun je nu mailen naar je collega.

Hoe kan ik een ontvangen planning gebruiken?

In de planner klik je onderaan op Planning Importeren:

Selecteer het bestand, en klik op Upload.

In het volgende scherm pas je eventueel de naam aan, en klik je op ‘Ga door naar leerlijnkeuzes’. Je planning wordt nu opgeslagen, en je kunt er nu wijzigingen in aanbrengen.

Handig toch?

Ik hoor graag wat je er van vindt! En ik ben zo enthousiast over wat wij verder hebben gemaakt, nu je de planning kunt delen met elkaar. Maar daar verder ik je vd week meer over.

Gerelateerde artikelen

Reacties