Direct goed uit de startblokken in het nieuwe schooljaar

We gaan weer beginnen!

Het begin van het schooljaar is het ideale moment om je verwachtingen en doelen voor het komende schooljaar te delen met je leerlingen, en het ideale moment om te investeren in afspraken, routines en onderlinge verhoudingen in je les.

En op die manier een prettig leerklimaat tijdens je gymles creëren voor je leerlingen.

Vrije Keuze Les

Sabine start met een vrije keuze les: veel individuele opdrachtjes klaarzetten en 1 activiteit voor meerdere kids:

Het doel van mijn vrije keuze les is vooral weer even wennen aan de regels en aan elkaar… wachten op je beurt achter de pion, wanneer is de wachter aan de beurt, hoe regel ik samen een simpel spelletje, activiteit na gebruik netjes opruimen, enz.

Tussendoor leg ik alles een keer stop, dan hebben ze dat ook gelijk weer geoefend incl tips en trics over en weer uitgeven (wanneer ben ik stil en wanneer mag ik weer verder 😂 spelen).

Activiteiten zijn eenvoudig regelbare activiteiten….touwzwaaien, mikbanen, tikspel, balanceeropdrachtjes, tennis tegen de muur, jongleren, badminton, klimmen enz….

Samenwerkingsspelen

De favoriet van veel collega’s: groene- of samenwerkingsspelen. Florien kiest voor ‘…samenwerkings vormen met veel actie. Korte strakke uitleg maar wel weer vrijheid binnen vaste structuur.

En Bonnie: ‘1e les na de vakantie altijd de parachute. Daarna groene spelen, samenwerkspelen, kanjerspelen. Vanwege regels, afspraken, verwachtingen en het met elkaar kennismaken.

Frank kwam met deze versie voor de parachute, ook erg mooi:

https://www.facebook.com/JuegosEF/videos/671362239942599/

Ik wens je alvast een fijne start, en een fantastisch nieuw schooljaar!

Wil je direct 10 samenwerkingsspelen bekijken?

Start het jaar direct goed: bestel en gebruik dan onze Top 10 met Groene Spelen als e-book! Het e-book is gratis voor Premium-Plus leden, anders betaal je €14.

Gerelateerde artikelen

Reacties