Gymspiratie in 2017…en onze plannen voor 2018!

Gymspiratie - Aantal bezoekers in 2017

Het is weer de tijd van het jaar voor een terugblik. Wij kijken terug op een supersuccesvol jaar bij Gymspiratie, met veel ontwikkelingen. Veel plannen hebben we dit jaar verwezenlijkt, en ook voor het komende jaar hebben we uiteraard weer gave ideeën!

Ik duik eerst even de statistieken in…

Aantal nieuwe spellen op de site

In 2016 kon je 358 spellen op de site bekijken. Inmiddels is dat aantal gegroeid naar 584, waarvan:

 • 517 voor het basisonderwijs
 • 209 voor de middelbare school
Het aantal spellen op Gymspiratie


Van die 584 zijn in 2017 de meest bekeken:

 1. Triple Trefbal (4365x)
 2. Raak & Haal (3967x)
 3. Makers & Krakers (3499x)

Bezoekers website

Waar er vorig jaar ruim 166 000 keer een pagina op de website is bekeken, is dat dit jaar bijna 1 miljoen keer (ruim 925 000)!

De drukste maanden zijn september, oktober en november..en juli is het rustigst. Maar dat is natuurlijk ook logisch; met je laptop op je luchtbed in het zwembad op Bali de laatste spellen checken is niet echt verstandig ;)

Gymspiratie - Aantal bezoekers in 2017
Klein dipje in juli ;)

Ook dit jaar kwamen verreweg de meeste bezoekers uit Nederland (91.7%), en België staat op een tweede plaats met ruim 5%. Mooi om te zien dat we bezoekers hebben vanuit bijna de hele wereld:

Waar kwamen onze bezoekers vandaan?
Waar kwamen onze bezoekers vandaan?

Nieuwe leden op de site

Vorig jaar hadden we in totaal 1100 leden op de site. Afgelopen jaar groeide ons ledenaantal met gemiddeld meer dan 150 nieuwe leden per maand en zo hebben we er nu bijna 3000! We verwachten dat we dat aantal in januari 2018 gaan halen…dan vieren we een klein feestje ;)

We hebben inmiddels meer dan 500 leden met een PO, VO of Premium lidmaatschap, en bijna 2400 gebruikers met een gratis account. Wist je trouwens al dat je ook als sectie of organisatie een groepslidmaatschap kunt afnemen?

De website

De website zelf heeft natuurlijk niet stilgestaan. Onze plannen voor 2017 waren

 • Mogelijk maken om leden spellen te laten uploaden -> kan sinds februari. Inmiddels hebben we meer dan 60 spellen ontvangen!
 • Opslaan van spellen als favoriet. Hebben we direct in januari geïntroduceerd. Sinds juli hebben we een systeem, waarbij je je favoriete spellen (én blogberichten) kunt opslaan in categorieën. Wel zo makkelijk ;)
 • Reageren op spellen. Deze functie hebben we ook in februari toegevoegd.
 • Verder voeren we gemiddeld iedere maand kleinere wijzigingen door op de site, waardoor hij voor jou nog gemakkelijker wordt om te gebruiken.

Artikels op de site

Het afgelopen jaar schreven we enkele interessante artikels. Van deze artikels zijn in 2017 de meest bekeken:

 1. Ons artikel met mogelijkheden om leerlingen zelf teams te laten kiezen (8 592x bekeken)
 2. Hoe je zelf teams kunt laten maken met de app Teamshake (3 842x)
 3. Hoe je gericht feedback kunt geven met de 4 C’s (1 248x)

Gastblogs

Sinds kort kun je ook zelf een artikel bij ons op de website plaatsen. Dat heeft al enkele interessante blogberichten opgeleverd; Theo de Groot schreef een stuk over Inspirerend Bewegingsonderwijs en Jeroen Rohaan over het gebruik van Excel in de gymzaal.

Nieuwe partners

In 2017 zijn we op zoek gegaan naar partijen om elkaar te versterken. Zo zijn we samenwerkingen aangegaan met De Haagse Scholen, De Spelles, Decathlon en de MQ Schooltest.

Met De Haagse Scholen en De Spelles delen wij inhoud en inzicht.

En verder

Sinds dit jaar verdien je punten met het gebruik van de site. Dit doe je door bijvoorbeeld spellen te uploaden, commentaar te geven op een spel of door simpelweg te site te bezoeken. Sinds deze maand is het ook mogelijk om met je opgebouwde punten je lidmaatschap te betalen op de site. Zodra je voldoende punten hebt betaal je helemaal niets meer voor je lidmaatschap!

Social Media

Afgelopen jaar zijn we flink gegroeid op Facebook: van ruim 4000 volgers naar nu 12 774. Uiteraard hebben we ook veel berichten geplaatst (302 in totaal), waarvan de meest populaire waren:

 1. Het hilarische filmpje van Hero, de mascotte van de WK atletiek
 2. De uitleg over het coole estafettespel Kleefkrant
 3. De voorbeeldvaardigheden van een docent

Wist je trouwens dat we op Facebook een nieuwe groep zijn gestart, speciaal voor gymleerkrachten op het basisonderwijs? Je vindt er oa tips van collega’s.

Verder zijn we op Facebook een hilarische serie gestart: Answer in One GIF. Wij liggen om de week op de grond van het lachen om de reacties, de mooiste hebben we voor je verzameld.

En ook nog…

In 2017 hebben we enkele (besloten) workshops gegeven, waar we in 2018 ook mee verder gaan:

Was dan echt alles raak?!

Bijna wel. Wat naar ons nog beter zou kunnen is het aanbod aan vacatures op de site. Op dit moment nog niet een veelgebruikt onderdeel van de site, wellicht dat we dat in 2018 kunnen veranderen!

Onze plannen voor 2018

 • Een verdere verbetering van de site; nog handiger zoeken naar spellen en enkele aanpassingen in de layout
 • We gaan een goed doel ondersteunen
 • Een supergave aanvulling op de site, waar we zelf nu al enthousiast over zijn. Wat dat is vertellen we je nog niet, maar dat het je leven als gymdocent makkelijker gaat maken is al zeker! Planning is om in het eerste kwartaal een testversie klaar te hebben…

Heb jij nog gave suggesties voor volgend jaar? Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerde artikelen

Reacties