Een knijpfluit gebruiken tijdens gym – Hygienisch & Gemakkelijk

Knijpfluit gebruiken in je gymles

Gebruik jij wel eens een fluitje in je les? En leen je die liever niet aan leerlingen uit? Of willen je leerlingen er juist niet mee fluiten, ‘…omdat ik geen kwijl van hem hoef‘?

Enter…de knijpfluit!

Een handfluit waar je niet meer op hoeft te blazen, maar alleen in hoeft te knijpen…ideaal!

Gebruik

Knijpen = fluiten. Makkelijker kan niet. Hard en zacht fluiten is een kwestie van oefenen, maar dat heb je snel onder de knie.

Gemak

  • De fluit is zeer hygiënisch. Daarom makkelijk uit te lenen aan leerlingen, stagiaires of collega’s. Meestal krijg ik hem aan het einde van de les zonder kwijl er op terug ;)
  • Je fluit op een grotere afstand van je oor dan met een traditionele fluit. Hierdoor heb je, als je bijvoorbeeld een dag veel gefloten hebt, minder last van suis in je oren.
  • Nadat je hebt gefloten kun je direct een aanwijzing geven.

Wel even letten op

  • Zoals eerder gezegd: doseren van het volume vergt enige oefening. Het is vrij makkelijk om er hard mee te fluiten, maar het is even oefenen op de juiste balans tussen zacht en niet hoorbaar.
  • Er zit een ring aan de fluit waardoor je hem met een touw om je nek kan hangen; deze is echter niet heel stevig. Ik houd de fluit altijd vast of in mijn broekzak.
  • En verder…als je als leerling een knijpfluit voor het eerst mag gebruiken is dat heel gaaf. En dan moet je hem gebruiken ook. Het liefst om de 3 seconden. En hard! Of per ongeluk lekker vaak laten vallen. Gaat hij namelijk ook fluiten…Het is in het begin voor je leerlingen ook even wennen, wees je daar wel bewust van.

Waar kun je hem kopen?

De handfluit is o.a. te koop bij onze partner Sport ’81.

Gerelateerde artikelen

Reacties