Maak het wandrek nog veelzijdiger met mobiele klimpanelen

Mobiel Klimpaneel voor in de gymles

Heel af en toe komen we producten tegen waar we zelf erg enthousiast van worden. Het mobiele klimpaneel van De Klimspecialist is zo’n innovatie: op een makkelijkere manier klimmen met je leerlingen, gewoon in je eigen gymzaal:

Mobiel Klimpaneel voor in de gymles

Een mooi innovatief product wat zeker voor het basisonderwijs nieuwe kansen biedt om klimmen op een veilige en eenvoudige manier toegankelijk te maken binnen de gymles.

Waar klimmen veelal om hoogte draait en je moet werken met touwen, is binnen de klimsport het boulderen steeds populairder aan het worden. Het probleem dat er enkel klimfaciliteiten in de (grote) steden zijn, er een logistieke uitdaging is wanneer je met de klas naar een klim- of boulderhal wilt en het gebrek aan bevoegde docenten om klimmen aan te kunnen bieden hebben geresulteerd in de ontwikkeling van de mobiele klimpanelen.

Hoe gebruik je de klimpanelen?

Door het plaatsen van een aantal mobiele klimpanelen in een wandrek ontstaat er een kleine boulderwand. Boulderen heeft veel weg van klimmen, maar dan zonder klimgordel, touw of zekeraar. Hierdoor heb je geen kliminstructeur nodig om het veilig aan te bieden.

De combinatie wandrek en mobiele klimpanelen maakt het zonder meer mogelijk om in een handomdraai te gaan klimmen met de klas. Het wandrek kan met de panelen in de diverse standen worden geplaatst (stijl, achter- of voorover hellend) om zo, afhankelijk van de groep, extra uitdaging te creëren.

Bij de klimpanelen ontvang je ook een instructiekaart. Op deze kaart staat hoe je de panelen in het wandrek plaatst en hoe je ze weer verwijdert. Ook tref je diverse spelvormen aan die je gemakkelijk kan toepassen tijdens de les.

Individuele uitdaging

Waar bij teamsporten het lastig is om elk individu tot zijn recht te laten komen is dat bij het klimmen wel anders. Elke actie, stap en beweging van de leerling heeft direct een gevolg. Staan ze nog in balans of hoe komen ze weer opnieuw in balans? Durven ze hoger of kiezen ze de makkelijke grepen of dagen ze zichzelf uit en pakken ze de moeilijkere grepen?

Naast de mobiele klimpanelen levert De Klimspecialist ook klimtraverses. Hierbij klimt men van links naar rechts of vice versa. De klimgrepen worden direct door middel van speciale ankers aan de muur bevestigd.

Een van de reacties van een docent speciaal basisonderwijs:

De leerlingen kijken naar de traverse en zo af en toe stapt zelfs een leerling waar je het totaal niet van verwacht de traverse op. Het daagt ze uit zonder dat er gedwongen wordt. Fantastisch!

Kosten

De kosten voor de panelen zijn afhankelijk van het aantal afgenomen panelen.

  • 2-4 panelen €275,- per paneel
  • 5-7 panelen €250,- per paneel
  • 8 panelen en meer €225,- per paneel

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief transportkosten.

Let op! Omdat wandrekken van de diverse sporthalinrichters verschillende afmetingen hebben worden alle mobiele klimpanelen op maat gemaakt. De panelen kunnen zowel in een kleuterrek als in een regulier rek. Eerst wordt het wandrek ingemeten en vervolgens worden de beugels en panelen in productie genomen.

Meer info & bestellen

Voor meer informatie bezoekt u www.deklimspecialist.nl of neemt u contact op met Jasper de Jong via +31 616 758 327 of [email protected]

Gerelateerde artikelen

Reacties