Ons 2018 & onze plannen voor 2019

Gymspiratie Jaaroverzicht 2018
Gymspiratie Jaaroverzicht 2018

Het is weer de tijd van de terugblikken. Hans, Ronald, Ron, Anouk en ik kijken terug op een fantastisch 2018, met als hoogtepunt de enorme hoeveelheid nieuwe leden die we hebben mogen verwelkomen…ruim 1500 namelijk!

Wat er allemaal gebeurt is, én wat we in 2019 gaan doen lees je hieronder.

Uitbreiding van ons team

Door de enorme hoeveelheid nieuwe gebruikers – en de doelen die wij zelf hebben – is ons team het afgelopen jaar flink uitgebreid. Zoals je boven al kunt lezen hebben Ronald, Ron en Anouk zich bij ons team gevoegd, waardoor het Gymspiratieteam nu bestaat uit 5:

Hans en Ronald hebben zich de afgelopen periode gefocust op het inhoudelijke aanbod op de site en Ron, Anouk en ik op de werking van de site.

Groei van de website

Aantal bezoekers

De website is dit jaar tot nu toe ruim 225 000 keer bezocht, een groei van 52,6% ten op zichte van vorig jaar. Bij elkaar werd 1,3 miljoen keer een pagina bezocht. Door de groei hebben we de website inmiddels voor de tweede keer verhuisd naar een snellere server met meer capaciteit. Hierdoor blijft hij voor jou altijd snel werken!

Gymspiratie Website Bezoekers 2018
Een duidelijke piek in september & november!

Nieuwe gepubliceerde spellen

In 2018 hebben we 120 nieuwe spellen op de site geplaatst, in totaal staan er nu 700 spellen op de site. Een klein overzicht:

De meest bekeken spellen van 2018

 1. Tunnel Estafette
 2. Super Trefbal
 3. Dobbel Estafette

Top 3 bewaarde spellen

Je kunt de spellen uiteraard online opslaan. De top 3 met vaakst bewaarde spellen is:

 1. Toren Tikkertje
 2. Zestafette
 3. Triple Trefbal

Geschreven artikels

We hebben 19 artikels op de website geplaatst het afgelopen jaar. Van interessante materiaalontwikkelingen zoals de Mobiele Kimpanelen, ludieke items (zoals onze Gym Bingo of de Gymspiratie Quiz), inspiratie (bijvoorbeeld de 60+ ideeën voor meer beweging op school) tot aan inhoudelijke blogs, bijvoorbeeld over Lesson Study of hoe je zandlopers kunt gebruiken in je gymles.

Heel veel nieuwe leden

Vorig jaar sloten we af met bijna 3000 leden. We kunnen vol trots zeggen dat we richting de 5000 leden gaan; op het moment van schrijven zijn er 4598 mensen lid. Een groei van meer dan 50%!

We merken dat steeds meer organisaties zich aansluiten bij ons en een groepslidmaatschap afsluiten voor hun leden. Erg gaaf!

Nieuwe functies voor Premium leden

Voor onze Premium leden hebben we het afgelopen jaar de online periodeplanner gelanceerd, waardoor zij op een eenvoudige manier hun gymplanning kunnen maken.

Inmiddels hebben we naar aanleiding van de feedback van gebruikers van enkele updates voorzien, en zijn er meer dan 175 planningen gemaakt!

Social Media

Naast Facebook, Instagram en Pinterest zijn we dit jaar ook begonnen met ons eigen Twitterkanaal. Veruit het meest populair blijft Facebook, met nu ruim 14 000 volgers.

We plaatsten dan ook 170 Facebookberichten in 2018, met als populairste posts:

 1. De Rups
 2. Bergbeklimmen op de parachute
 3. Vliegend Tapijt

Partners

Sinds juni is materiaalleverancier Sport ’81 onze partner geworden. We testen gereld materiaal van hen uit (binnenkort verschijnt onze review over Curling), en we geven geregeld Spelpakketten van hen weg.

De plannen voor 2018 waren

 • Een verdere verbetering van de site; nog handiger zoeken naar spellen en enkele aanpassingen in de layout
  ✅19 mei zijn we overgestapt op een nieuw ontwerp. We blijven de site de komende tijd stapsgewijs verbeteren.
 • Ondersteunen van een goed doel
  ✅In 2018 hebben wij FDDK Curacao ondersteund. Voor volgend jaar zijn wij nog op zoek naar een nieuwe Charity Partner. Suggesties van inspirerende organisaties zijn altijd welkom!
 • De lancering van onze periodeplanner.
  ✅Op 2 september hebben we de periodeplanner gelanceerd, waardoor je makkelijk je gymplanning kunt maken. Maar dat heb je hierboven natuurlijk ook al gelezen ;)

De nabije toekomst

 • Binnenkort komen we met een toffe contest, samen met een andere nationale educatieve partij.
 • We starten in 2019 meerdere manieren waarmee jij je als gymdocenten verder kunt ontwikkelen.

Wil je op de hoogte blijven? Houd de site in de gaten, volg onze nieuwsbrief en check Facebook, Twitter of Instagram.

Gerelateerde artikelen

Reacties