Onze terugblik op 2023

Wat een jaar, collega’s!

In 2023 hebben we bij Gymspiratie veel bereikt en geleerd. Hier zijn enkele momenten die ons als gymleerkrachten hebben geïnspireerd:

Gymlessen

We starten dit overzicht natuurlijk met het belangrijkste, namelijk onze gymlessen.

Nieuwe lessen

Dit jaar was geweldig voor nieuwe gymlessen. Met meer dan 110 nieuwe lessen kreeg je weer veel frisse ideeën om je leerlingen actief en betrokken te houden.

Populairste lessen

We hebben op dit moment in totaal 1181 gymlessen. De populairste gymlessen van 2023 zijn:

Nummer 3: Eilandjes Trefbal

Met meer dan 1700 views, staat Eilandjes Trefbal op de 3e plek van meest bekeken gymlessen.

Eilandjes trefbal

Elke ronde komt er een opdracht of regel bij. Lukt het jouw team om het andere team uit te schakelen?

Dit is een afgeschermd gedeelte, enkel beschikbaar voor leden. Om de volledige inhoud van deze pagina te bekijken, dien je een lidmaatschap (Gymspiratie Premium Basic Lidmaatschap, Gymspiratie Premium Plus Lidmaatschap, Studentlidmaatschap or Studenten Groepslidmaatschap) aan te schaffen, of log in als je al lid bent. Je kunt hier…
Lees verder Eilandjes trefbal

Nummer 2: Roetveeg Pietenparkoes

Roetveeg Pietenparkoers is het eerste spel dat meer dan 2000 keer is bekeken.

Nummer 1: Sintrace

We blijven in het Sint-thema, want Sintrace is de nummer 1!

Blogberichten

We plaatsten dit jaar 16 nieuwe blogberichten. Vaak waren dat berichten met maandelijkse updates van de site, maar ook bijvoorbeeld het gastartikel van Judith Stolwijk over De kracht van risico’s of onze methodiek voor Touwtjespringen.

Populairste blogberichten van 2023

Deze post staat al jaren in onze top 3. Maar dat vinden we ook niet gek; wat is er nou mooier dan leerlingen op een onbewuste manier uit te dagen om meer te bewegen?

Meer bewegen op school - Rennen in de gang

60+ ideeën om leerlingen méér te laten bewegen op school

Wil je leerlingen nog beter motiveren om meer te bewegen? Daag ze dan eens echt uit! Naast het inzetten van een bevoegde, bekwame én inspirerende vakleerkracht en wellicht het aanbieden van een passend sportief naschools aanbod kun je uiteraard nog veel meer doen om leerlingen te motiveren extra te bewegen: Aanpassingen op het schoolplein Voor ieder schoolbudget zijn er mogelijkheden om op schoolplein verschil te maken. Met wat verf, ouders en een goed plan kun je bijvoorbeeld op een goedkope…
Lees verder 60+ ideeën om leerlingen méér te laten bewegen op school

Onze tekentool wordt supervaak gebruikt. Inmiddels zijn er al meer dan 4000 zaaltekeningen door jullie gemaakt. Laatst hebben we hem nog van een update voorzien; hij werkt weer helemaal soepel!

Ontwerp je eigen zaalopstelling: met de online tekentool

Natuurlijk staat er bij iedere gymles bij ons op de site een overzichtelijke zaaltekening. Maar het kan natuurlijk zijn dat er een spel nog niet op de site staat, of je je eigen zaalopstelling wil maken. En om dan in Word te moeten gaan klooien. Gelukkig heb ik goed nieuws voor je! Vanaf nu maak je je tekeningen gewoon online. We hebben alle tekeningen die wij hebben gebruikt in het programma verwerkt. Opslaan en downloaden Ben je nog niet klaar…
Lees verder Ontwerp je eigen zaalopstelling: met de online tekentool

Wat kan er ook anders…onze post over Pietengym is het populairste blogbericht van 2023. Meer dan 12.000 keer is het bericht bekeken.

En dan te bedenken dat deze pagina de eerste 10 maanden van het jaar nauwelijks wordt bekeken!

De leukste ideeën voor Pietengym

De leukste Pietengym Ideeën

Sinterklaas komt er weer aan! En dat betekent vast en zeker Pietengym! Weet jij al wat je gaat doen? Je hebt nog iets minder dan een maand. In dit blogbericht ontdek je de leukste pietengymlessen en Sinterklaas activiteiten in je gymzaal. Deze twee pietengymlessen kun je direct gebruiken, je hoeft geen lid te zijn. Verder ben ik op Social Media voor je op zoek gegaan naar gave activieiten. En op YouTube en Spotify heb ik playlists aangemaakt om van jouw…
Lees verder De leukste Pietengym Ideeën

Updates aan de website

Naast enkele kleine verbeteringen aan de site, hebben we de periodeplanner en de tekentool dit jaar fors verbeterd. Doordat je nu ook planningen met elkaar kunt delen, konden we beginnen met een nieuw supergaaf initiatief: het Gymspiratie GymPlan.

Gymspiratie GymPlan

Een jaar geleden hebben we naar onze planningstool gekeken, en dachten we: hoe kunnen we je nog meer tijd besparen? En toen zijn we begonnen aan wat nu ons Gymspiratie GymPlan heet: een kant-en-klare jaarplanning voor het basisonderwijs.

In augustus waren we klaar met de eerste periode, en straks is de planning helemaal jaar-rond.

Op naar 2024!

Dat was hem weer! We kijken uit naar 2024, ik weet zeker dat dat ook weer een fantastisch jaar gaat worden.

Voor nu wens ik je een superfijne kerstvakantie, geniet lekker van je vrije tijd, familie en mooie momenten samen!

P.S. Wist je al dat onze abonnementen op 15 januari met bijna 50% omhoog gaan? Dit is je kans om nog voor de huidige, lage prijzen lid te worden. En je houdt die prijs zolang je lid blijft.

Gerelateerde artikelen

Reacties