Review : Easytech handboog (Decathlon)

EasyTech Boogset - Decathlon

Sind kort werken wij samen met Decathlon, afgelopen week heb ik hun Easytech handboog gebruikt in mijn lessen LO. Deze variant op de handboog maakt het aanbieden van boogschieten in de les laagdrempelig en de veiligheid komt nauwelijks in gevaar.

Materiaal
De handboog is gemaakt van stevig plastic, ook de pijl met zuignap is van sterk materiaal. Door de opbouw van het product is het voor leerlingen direct duidelijk hoe ze deze boog moeten gebruiken. Wel viel op dat bij herhaaldelijke gebruik de boog soms uit elkaar klikt aan de onderkant, maar dit klikt net zo gemakkelijk weer in elkaar.

Gebruik
Doordat de pijl een zuignap heeft die goed werkt kan je verschillende objecten gebruiken om op te schieten. De pijl blijft plakken op plastic (whiteboard in gymlokaal), maar ook op andere gladde ondergronden zoals een raam of zoals ik hem gebruikte een gymkliko met mijn lesmateriaal. De boog is gemaakt voor een bereik van ongeveer 5 meter, van verder wordt mikken met de pijl wat lastiger.

Pluspunten
De leerlingen kunnen zonder uitleg direct met boogschieten beginnen. Het is een leuke activiteit voor in de les en de stap naar de echte boog is zo gemaakt. De pijl zit vast met een magneet, waardoor het schieten nog makkelijker is; leerlingen kunnen pijl en boog makkelijk ‘spannen’.

Minpunten
De ergonomische grip lijkt minder goed te werken dan de boog ‘buitenom’ beet te pakken. De pijl moet in het verlengde van het elastiek worden gespannen wat door het veranderen van grip beter lukt.

Reactie leerlingen
Mijn leerlingen zijn gevraagd kort op te noemen welke plus- en minpunten zij hadden t.a.v. de easytech handboog. In het filmpje is te zien wat zij er van vonden.

Kosten

Bij Decathlon kost de handboog €9,99. Daar krijg je de boog en 1 Easysoft-pijl voor. Je kunt de set hier bestellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties