Review: Curling Set Sport’81

Curling Set Sport '81

Via de post ontvingen wij deze indoor Curling Set van Sport’81. Of wij die wilden testen?! Natuurlijk!!


In deze review geef ik de bevindingen van mij als docent en de leerlingen weer en geef ik antwoord op de vraag of jij deze zou moeten aanschaffen.

Inhoud van de set

In de set zitten 8 stenen van stevig rubber, de stenen zijn rood of blauw gekleurd.

Je kan in totaal 4 groepen maken omdat het handvat van de stenen ook afwijkend is, super handig! Dit kleine handigheidje gebruik je tijdens het spelen namelijk vaak.

Wat ook slim bedacht is, is dat de stenen zelf uit verwisselbare lagers bestaan. Als de steen niet meer zo goed rolt omdat je lagers zijn versleten hoef je dus alleen een nieuwe lager te bestellen. 

De stenen zitten in een mooi afgewerkte tas, die voor de jongere leerlingen misschien wel wat zwaar is om zelf te tillen. Dit komt gelukkig niet in de buurt van het gewicht van een echte curlingsteen.

Eén klein minpuntje: het “huis” (de gekleurde cirkels) moet apart besteld worden. Ook de befaamde bezems (pushers) kan je apart bestellen, die geschikt zijn voor mindervalide spelers, maar natuurlijk ook voor anderen leuk is om te gebruiken.

Hoe je curling in je gymles speelt

Doordat het spel super eenvoudig is om te spelen, hoef je alleen de stenen uit te pakken en je kan beginnen.

In een afgebakend gebied rol je de stenen zo dicht mogelijk naar het midden van het huis. Zelf gebruikte ik een uitgeknipte cirkel van papier om het huis aan te geven en dat werkte prima.

Het team dat het dichtst bij deze cirkel (de dolly) eindigt scoort een punt, heb je 2 stenen het dichtste bij, heb je ook 2 punten.

Doordat het spel makkelijk is om te spelen vraagt het van de docent weinig (bege)leiding en dat kan soms goed uitkomen in je les.  Neem het spel curling dus gewoon op in je leerlijn mikken.

Wat vinden wij ervan?

Mijn leerlingen en ook anderen vonden het spel superleuk om te spelen. De stenen rollen heel goed, er zit weinig verschil in de verschillende zalen of de gang van de school.

De stenen zijn van kunststof gemaakt, dat zorgt ervoor dat je bij het raken van een andere steen echt deze steen wegspeelt en dat doet weer wat met het spelplezier!

Ook heb ik het spel gespeeld met collega’s en gevraagd wat zij er van vonden, dit laatste was eigenlijk niet eens nodig als je zag met wat voor glimlach zij de stenen door de gang rolden! Een zeer geslaagd spel dus!

De vraag “waar zijn de bezems? werd wel vaak gesteld, maar een reguliere bezem werkt ook prima voor de beleving.

Een aanwinst

Deze indoor curling set is een aanwinst op het sport- en spelmateriaal van jouw school, BSO, KDV, bejaardentehuis…eigenlijk overal!

Door het gekozen materiaal zal de set lang mee gaan, wat je dus weer tegenover de hogere kostprijs moet van 453 euro (incl. btw) moet zetten.

Dus, heb je een mooi “potje” over? Kopen kan hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties