Top 5 zomerspellen voor op vakantie

Dat was hem dan! Na een jaar hard werken is het nu tijd voor een welverdiende vakantie. Velen van jullie zullen in de auto stappen om richting de zon te rijden, let goed op de “zwarte zaterdag(en)“!

Onderweg is er natuurlijk tijd genoeg om kleine spelletjes te doen. Via deze site kwamen wij 30 mooie ideeën tegen voor in de auto. Je kunt natuurlijk ook gewoon Netflix aanzetten ;).

Nu je vakantie echt begonnen is willen wij je nog graag wat inspiratie meegeven voor als je niet zo goed stil kan zitten op de camping.

1 Zip Chip

Deze gave mini frisbee (o.a. bij Bol.com te koop) zal je vaker tegen gaan komen. Wij hebben hem zelf ook getest en na een beetje oefenen kan je er flinke afstanden mee gooien. Hij past makkelijk in je broekzak of tas maar is misschien weer minder handig voor op het strand.

De werptechniek moet je een beetje vergelijken met “steentje-keilen“:

2 Poull Ball

Voor op het strand is Poull ball een gave invulling! Een intensief spel dat goed te spelen is met kinderen van verschillende leeftijden. Je werkt samen door de grote bal over te spelen en zo de kubus van het statief probeert te spelen.

Poul Ball haal je onder andere bij Sport ’81.

3 Air Pong

Heel simpel: maak twee vakken en speel met een ballon tegen elkaar. Lukt het je om de ballon te laten stuiten in het vak van je tegenstander?

Iets moeilijker wordt het met een ballonbal (o.a. te krijgen via Sport ’81).

4 Ultimate Kickball

Slagbal, maar dan met je voeten…en net even andere regels. Heerlijk voor op de camping!

Deze Slip ‘n Slide glij-versie is trouwens ook fantastisch.

5 Luchtbeddenrace

Leuk van De Spelles, deze luchtbeddenrace:

Wil je nog meer inspiratie?

Onze e-books lees je natuurlijk ook gemakkelijk op vakantie. Ben je direct goed geïnspireerd!

Wat ga jij doen?

Laat het hieronder weten in de comments.

Gerelateerde artikelen

Reacties