Wat zijn jullie richtlijnen voor het schrijven van een blogbericht?

Onze website wordt jaarlijks meer dan 300.000 keer bezocht, voornamelijk door gymleerkrachten uit het basis- en middelbaar onderwijs.

Ben je een specialist op jouw vakgebied en heb je interessante content die je met hen wil delen? Wij bieden op Gymspiratie ruimte voor interessante & verrijkende blogberichten van gast-auteurs.

We hebben daarvoor enkele richtlijnen opgesteld, waaraan ingestuurde artikels dienen te voldoen:

Origineel

Je artikel moet origineel geschreven zijn voor Gymspiratie, en niet op andere websites staan. Door je bericht te publiceren op onze site, krijgt Gymspiratie het eigenaarschap van je artikel. Bekijk voor de zekerheid ons blog.

Kwaliteit

Je artikel moet minimaal uit 500 woorden bestaan, liever zelfs uit minimaal 1000. Uiteraard is het vrij van (grammaticale) fouten en geschreven in een actieve schrijfstijl (‘de bal ligt in de hoek’ i.p.v. ‘de bal wordt neergelegd in de hoek’).

Informatief & Promotioneel

Het kan uiteraard voorkomen dat je schrijft namens je bedrijf of vereniging. We houden voor onze blogberichten een 80/20 verhouding aan: minimaal 80% dient informatief en interessant zijn voor onze lezers , maximaal 20% mag promotioneel van aard zijn. Je mag in je auteurs-biografie uiteraard een link opnemen naar jouw (bedrijfs)website.

Media

Ondersteunende afbeeldingen en video’s kun je plaatsen, graag zelfs! Eventueel kun je die ook per e-mail aanleveren (met vermelding waar de afbeelding bij hoort), dan verwerken wij ze.

Biografie

Onderaan iedere blogbericht komt je naam te staan, met eventueel een beschrijving van jezelf. Deze tekst kun je nog niet zelf aanpassen, neem daarvoor contact met ons op.  Wil je je eigen foto bij je bericht? Maak dan een account aan bij Gravatar; gebruik het e-mailadres wat je ook op de site gebuikt.

Reacties beantwoorden

Geregeld reageren lezers op artikels op de site. Wij vragen gast-auteurs (die vaak specialist zijn) om hier zelf op te reageren.

Wat we niet accepteren

  • Onderwerpen die al eerder behandeld zijn. Bekijk eerst ons archief met blogberichten.
  • Alle berichten die te promotioneel zijn.
  • Alle inzendingen met affiliate-links.

We zullen enkel artikels plaatsen die bij Gymspiratie passen. Dat is natuurlijk geen hard te maken eis, maar we houden altijd het recht om artikels te weigeren. We zullen je daar uiteraard wel over contacten.

Aanmelden

Wil je een blogbericht schrijven? Vul onderstaande gegevens in, we nemen dan snel contact met je op.